Checklista hemstädning – Så håller du ditt hem rent på 10 min

Hemstädning, de av oss med familj vet att det är ett jobb som aldrig tar slut. Hur i hela fridens namn är det tänkt att vi ska kunna hålla våra hem städade med miljoner andra saker som händer samtidigt? Oavsett om du skjutsar dina barn till skolan, balanserar din egen karriär, lagar middag, matar hunden eller helt enkelt försöker hitta några minuter för dig själv, så blir det inte så mycket tid över under dagen för att städa hemma. Denna städartikel kommer att gå igenom några enkla checklistor för varje rum i ditt hem. Du kan städa varje rum i hemmet på mindre än 10 minuter. Jag lovar!

Checklista hemstädning

Låt oss börja med köket. Det viktigaste att komma ihåg är att om du börjar med ett rent kök, så behöver du bara utföra några upprätthållande städsysslor varje dag. Diskhon är en stor punkt på listan. Se till att du rengör diskhon och sedan noggrant sköljer ur den. Detta betyder att det inte heller ska finnas någon disk kvar i den! All smutsig disk bör vara i diskmaskinen och köksbänkarna bör vara undanplockade så att du kan torka av dem också. Torka av spisen och torka upp alla fläckar på golvet. Se också till att disktrasan är vikt eller upphängd för tork när du är klar!

Rengöra badrum

Låt oss sedan gå vidare till hemstädning av badrummet. Om du delar badrum med någon så vet du vilken mardröm det kan vara. Ta dig tid att torka ur handfatet, ta bort fläckar på spegeln, torka av toalettsitsen, skrubba ur toalettstolen snabbt och spraya duschdraperiet varje dag. På detta sätt så bildas inga beläggningar som blir olidliga att göra rent.

Städa sovrum

Efter det så går vi till sovrummet. Uppgiften i detta rum för att hålla hemmet rent kräver mer sortering än faktiskt städning. Vik dina kläder eller lägg dem i tvättkorgen. Se till att alla smycken är bortplockade till där de ska vara. Bädda sängen! Denna enkla rutin kan göra underverk på ett stökigt sovrum! Se till att ytan på ditt nattduksbord är ren på onödiga saker och väl organiserad. Med detta innebär att du lägger dina kvällsläsningsböcker i en fin hög och ställer in smutsiga glas eller muggar i diskmaskinen.

Städa vardagsrum

Slutligen så kommer vi hålla hemmet rent med en lätt hemstädning av vardagsrummet. Fluffa upp soffkuddarna, vik eventuella filtar eller lägg dem fint över soffkanten. Om du inte vill investera tiden det tar att dammsuga hela rummet så ta en handhållen enhet och sug upp synliga smulor från soffan och mattan. Punktstäda bort fingeravtryck och fläckar och lägg böcker och tidningar prydligt på soffbordet. Större oreda bör städas upp och sedan sorteras bort till där det ska vara. Organisera tv-spel och filmer så att de inte hamnar under dina fötter av misstag!

På detta sätt kan du se hur enkelt det är att hålla ditt hem rent med så lite som tio minuters städning i varje rum. Ta dig tid att göra detta varje dag så kommer inte städjobben att hopa sig eller kännas helt överväldigande. Om inte det skulle hjälpa så kan du alltid anlita en städfirma i bromma som fixar hemstädningen till ett billigt pris.