Enklare hushållsstädning med robotdammsugare

Introduktionen av dammsugare var en mycket praktisk lösning. De hjälper dig att bli av med damm, smuts och skräp från dina bostadsutrymmen utan timmar av arbete. Enheten kräver dock att du använder den manuellt för att få jobbet gjort.

Det senaste tillskottet till deras sortiment är robotdammsugaren. Och även om du kanske har gissat det, är dessa maskiner utformade för att slutföra rengöringsuppgiften utan mänsklig hjälp. De är automatiserade genom att de inte bara suger upp smutsen från områden de rör sig över utan också kasserar den uppsamlade smutsen i det tilldelade kärlet och går till laddningsstationen när energin blir låg.

Så fungerar en robotdammsugare

Här berättas det mer om hur de fungerar.

Ergonomiska mönster

Robotdammsugare tillverkas i mindre storlekar och kompakta mönster. Detta ges dess behov av att passa in under möbelenheter och andra smala utrymmen. De flesta är gjorda i runda former eller med rundade kanter. De mäter cirka 3-4 tum i höjd och 10 – 12 tum i diameter. De är trådlösa maskiner som drivs av uppladdningsbara batterier. Några kan manövreras med en fjärrkontroll. På ansiktet finns kontrollpanelen som består av knappar och / eller en LCD-skärm och basen är utrustad med hjul som gör att enheten kan flyttas från rum till rum.

Funktioner hos en robotdammsugare

Robotdammsugare är försedda med borstar och filter för att avlägsna damm, smuts, ludd och sand. Medan vissa modeller endast kan rengöra trägolv eller bara heltäckningsmattor, kan andra göra övergången från golv till matta. De har stötfångare och infraröda sensorer under huven. Dessa sensorer hjälper det att upptäcka hinder i vägen, såsom väggar, möbler, avsatser eller trappor. Således kan den rengöra nära dessa ytor utan att stöta på dem. Det finns också smutsdetektorer, de kan upptäcka nedsmutsningsnivån och tillhandahålla extra rengöring vid behov.

Avancerade modeller låter dig programmera rengöringsscheman så att din enhet gör sitt jobb i din frånvaro. Det startar rengöringsschemat vid angiven tidpunkt och kommer tillbaka när det är klart eller batteriet börjar ta slut. Det har också ett röstvarningssystem för att informera dig när en städning är klar. Det finns väggfästen och medföljande utrustning för säker förvaring.

Underhåll av robotdammsugarna

Underhållet av en robotdammsugare är mer eller mindre detsamma som en vanlig dammsugare. Du måste tömma sopkorgen med jämna mellanrum och kontrollera om det finns rena borstar och filter. Precis som med konventionella dammsugare måste du byta ut filtren för rengöringseffektivitet.

Begränsningarna

Robotdammsugare har också sina begränsningar. De tenderar att fastna på ojämna golv, och de kan inte heller ta trappan, exempelvis. Men teknologin har kommit en lång väg.

Pris – Vad kostar en robotdammsugare

Det finns ett omfattande utbud av robotdammsugare i ett konkurrenskraftigt prisintervall från cirka 1000 kronor upp till 10 000 kronor. Du kan hitta budgetmodeller med grundläggande funktioner och dyrare modeller med lite avancerade funktioner. Kraft- och prestandafunktionerna varierar beroende på vilken modell du väljer; så ta hänsyn till det när du väljer.

Robotdammsugare har förändrat hur vi städar våra hem. Dessa enheter har gjort städning enkel och bekväm så välj en som passar bäst för ditt bostadsområde och dina behov. Om du är i bohov utav ytterligare städhjälp i Bromma, kontakta vår städfirma för prisinformation.