Så kan hyresgäster dra fördel av städtjänster vid slutstädning

Hur går en slutstädning till? När en hyresgästs avtal tar slut och det inte har förlängts, är det förstås dags att flytta ut. Det finns dock mycket att göra innan du packar ihop saker och flyttar. En av dessa saker är att lämna bostaden på samma sätt som när du först flyttade in. Det här är viktigt eftersom hyresvärdarna kan vara tveksamma att ge tillbaka hyresgästen depositionen om fastigheten har skadats eller ser smutsig ut. Eftersom depositioner kan vara relativt stora summor är det smart att få bostaden att se presentabel ut igen.

Anlita en städfirma för en grundlig slutstädning

Hyresgäster på jakt efter sådana slutstädningstjänster behöver inte söka särskilt länge. Många bra städföretag i Bromma har etablerat sig på städmarknaden som förstår vad den här typen av rengöringstjänst innebär. Och de vet exakt vad en hyresvärds standard är och strävar efter att tillmötesgå denna.

En städfirma som utför slutstädning utför även andra olika typer av städarbeten. Dessa inkluderar dammputsning, dammsugning, tvätt av golv och bänkskivor, knoppar och handtag som ser smutsiga ut. Man kan anta att sådant arbete lätt kan tas om hand av hyresgäster innan du flyttar, men faktum är att det är många saker som måste göras innan en flytt och flyttstädning är vanligtvis den sista saken man tänker på. Med hjälp av en professionell städfirma kan hyresgästerna fokusera på viktigare saker vid flytten.

Vad städar man vid ett slutstäd?

Städföretag strävar naturligtvis efter att tillhandahålla utmärkt städservice. Det är inte bara en snabb dammputsning-dammsugning-mopp procedur. De fokuserar på de finare detaljerna som rengöring av kylskåp och ugnar, de tar bort alla rester av mat för att förhindra kackerlackor och andra insekter från att angripa platsen. De dammar och dammsuger skåp. Mattor behandlas också för smuts och fläckar och fönster tvättas för att få dem skinande rena igen. En sådan grundlig rengöring säkerställer inte bara att spindelnät och insekter hålls borta, utan garanterar också att smutsig lukt inte kan få utvecklas.

Fördelar med att betala för städtjänster

Att betala för sådana städtjänster gynnar inte bara hyresgäster, utan hyresvärdar också. Att ha fastigheter i bra skick betyder att ägarna kan fortsätta hyra ut för samma belopp. Den nya hyresgästen kan flytta in omedelbart också eftersom hyresvärden inte behöver slösa tid på att få utrymmet att se presentabelt ut igen. Ett vänskapligt förhållande mellan hyresvärd och hyresgäst upprätthålls också.

När ska man ta tag i ett flyttstäd?

En hyresgäst vars hyresavtal tar slut bör sätta igång en vecka eller två innan denne flyttar och anställa professionella städare. Istället för att bara ta emot en procentandel av den ursprungliga depositionen eller till och med inget alls är det mycket mer kostnadseffektivt att anställa en städtjänst för att hjälpa till. Kontrollera om en inventering av bostaden gjordes i början av hyresperioden. Om det var så kan du göra en kontroll när tjänsten är klar, och detta kommer att fungera som bevis på fastighetens skick. Depositionen kan tas emot utan besvär och du kan flytta utan några hinder.